Sunday, December 8, 2013

-_ AKU ZACK _-


Sikap aku dan diri aku hakikatnya aku sorang je yang tau msih belom ada wanita yg betul2 mengenali hati aku... aku nak sangat seorang wanita memahami hati aku dan memahami keinginan aku... sebelom meningkat remaja.. aku tak penah tau erti kebahagian dan erti kehidupan... banyak aku belajar dari hidup aku semasa aku diploma dulu.. macam2 manusia dah aku jumpa time itu.. ada kawan makan kawan..kawan tikam dari belakang..curang dan lain2.. sebab itu bila orang cuba nak perbodohkan aku.. aku dapat agak orang itu cuba perbodohkan aku.... orang yg tau sikap aku cam mna tau apa yg aku dapat rsa.. itu kelebihan yg allah bg dkat aku.. aku bersyukur sbb diberi satu perasaan untuk merasa.. iaitu perasaan pada orang yg aku cinta.. aku x pandai nak panadang gadis lain dan jatuh cinta untuk banyak gadis,. cukup dengan seorang wanita yg aku kenal.. dan aku harap wanita yang aku cinta tidak persia2 kan aku sampai bila... sebab dalam hati aku hanya kau wahai CINTA... mybe aku penah jatuh cinta dan penah bercinta.. bagi aku wanita yang mempersia2kan cinta aku tak akan aku kembali padanya.. walaupn susah untuk aku lupakan.. tapi satu hari pintu hati ini akan tertutup juga bila hadir seorang wanita yang betol2 mencintai aku dan menhargai aku.. yang dah lepas.. aku lepas semua kenangan aku selama ini.. dan aku cuba cari kenangan baru bersama wanita dismaping aku.. dan aku tau aku mahu secepat yg mungkin untuk peristerikan dia sebagai permaisuri aku.. aku harap dia tak mengecewakan aku seperti wanita sebelom ini aku jumpa..aku susah untuk berdendam dengan siapa2.. aku cuma harap apa yang terjadi ini.. untuk memantang aku dalam khidupan ini....


Tuesday, July 16, 2013

Keimanan Cinta ^-^

Cuba untuk mencari keredhaan Allah.. spe x nk hubgan cinta yang mendapat keredhaan Allah.. smua orng nak.. tapi kenapa hati aku trlalu hitam untuk kembali kejalan Allah.. adakah aku x layak lagi dudk disisi Allah.. knapa stiap kali aku untuk mendekatinya mesti akan ada halangan melintang.. adakah ini dugaan Allah bagi pada aku untuk kembali kejalan nya.. tapi knapa aty aku tak sekuat dulu.. kenapa aku selalu lemah dgn hasutan syaitan.. kenapa dan kenapa.. aku perlu mencari semula kekuatan aku dulu.. kalau boleh smua ni aku tak nak jadi satu alasan untuk aku berdakwah kejalan NYA.. perlu ke aku ulang kesilapan lama.. mana kesedaran daripda kesilapan lama zack.. please u remember back..perlu ke ulang kesilapan yang lama lagi.. jangan bagi kesedihan melanda dalam hidup kau lagi.. cari lah hidayah Allah.. insyallah kau akan jumpa.. tapi aku tak tau nak mula dari mana.. nak dorong aku kejalan yang benar..mybe dri tmpat kerja lama aku membuatkan aty aku hitam untuk kejalan NYA.... apa yang perlu aku lakukan untuk membersih kan aty aku ni.. aku redha apa yang orng cuba jahanam hidup aku.. aku redha juga jika ini takdir aku.. tapi bagi lah aku berakhir semua ni kejalan yang benar.. ya Allah hanya kau yang mampu membimbing aku kejalan mu ya Allah... amin ya rabal alamin.....

Sunday, July 14, 2013

BerTunang ^_^ Zack_Yana

^_^ Alhamdulilah akhirnya zack dengan yana bertunang juga pada 6/6/2013.. alhamdulilah kedua ibu bapa kami restu dengan hubungan ini.. zack rsa bhagia sangat dismping dye...

cincin yang zack hantar untuk meminang yana..
ini cincin yg dipilih oleh mama zack..
yana pun ska dengan design ini..

^_^ Kami buat kenduri biasa2 aje.. ni pn antara keluarga yana dengan keluarga zack..
insyallah thun dpan kami hubungan ini akan dihalalkan..hanya berdoa dan tawakal je.. 
kami sudah merancang, yg lain hanya Allah yg tentukan... 

My mama sarung cincin ketangan dye..
alhamdulilah smua berjalan yang dirangcang kan,..

Pejam celik hubgan ni dah masuk setahun zack dengan yana.
(20 Jun 2013)

Zack bila hati dah sayang.. zack sangup wat pe je..
mlm 20 jun 2013, buat surprise party tuk yana..
alhamdulilah apa yg dirangcang menjadi..
^_^

Ni kalau x diberitau mesti akan timbul fitnah nya..
ni anak angkat zack dan yana...
nama nya
(Mohamad Firman Asyraf)
kami saja ambil ank angkat, sbb zack dgn yana ska baby,
salah satu praktis jaga ank sbelom ada ank sendiri..


^_^ Banyak kalau zack nk cerita kan.. apa yang zack mampu cakap.. zack ckup bhagia disamping dye..
alhamdulilah smua nya oke.. harap sangat hubungan ni kekal samapi ke jinjang pelamin dan kekal
hingga akhir hayat zack.. zack dah tak sangup dikecewakan lagi.. hrap2 yana laa cinta hati zack yang terakhir..





Monday, February 18, 2013

Aku Bahagia Disampingnya.

Kenagan terindah bersama yana memang susah untuk aku lupakan... stiap malam aku memikir kan untuk menhalal kan dia disisi aku... walaupun kitaorng bnyak gduh tpi zack dengan yana tetap bersama sampai sekarang.. bagi kami gaduh tu adalah untuk kita orng mengenali antara satu sama lain dengan lebih mendalam... zack bersyukur sangat sebab dapat mengenali dia.. pejam celik hubungan ni dah nak dekat setahun.. sekarang cuma tggal zack kukuh kan ekonomi dan tggu yana abiz belajar je.. insyallah dalam masa terdekat zack nak satukan hati ini.. memang kita boleh merangcang tapi Allah yang tentukan.. berdoa sangat dengan apa dugaan yang kami lalui hububgan ni akan bersatu juga.. zack tak nak hubungan ni putus ditengah jalan je..insyallah dengan berkat doa zack dengan yana dan kawan2 hubungan ni akan berakhir ke jinjang pelamin.... AMIN!!!!....

Tuesday, December 18, 2012

Dugaan Allah..


Sejujur nya zack bhagia disamping yana.. stiap masa luangkan msak dkat dye.. ari2 tgok dye di kolej.. tpi knpa msih perlu ada dugaan lgi nya.. knpa harus ada orang cuba nk putus kan hubungan ini.. entah laa.. kadang2 smua tu bermain dalam fkiran ku.. zack x pnh pn nk hancurkan rumah tangga orang.. tpi knapa orang nk hancurkan umah tagga zack.. kdang2 rsa sedih juga dgn smua ni.. tpi allahmdulilah sbb ada yana yg slalu disisi zack.. dye yg bnyk bg smangat dkat zack.. past is past oke,. klau btol x puas aty dgn zack.. trus call zack. ckp apa yg tak puas hatinya.. ni kata belakang je.. skunk spe menjaja crita spe skunk.. zack atau orang lain.. jgn ingt diri ni snyap.. orang mampu snang2 nk pijak kpala ni.. zack masih ada kedua ibu bapak lagi,. my parent nk je jmpa korang tu,.. tpi sbb pkir sdara.. x nk keruh kan kedaan.. zack x takowt face to face,. sbb zack tahu dimna tmpat zack.. perlu ke menjaja crita dgn smua orang.. klau dah tertulis zack dgn yana.. korang mampu wat apa.. lawan takdir ke?? sejahat2 aku pn ada tmpat nya juga..


YANA !!! kita sma2 doa spya hubungan ni kekal smpai ke jinjang pelamin oke.. insyallah, kte mampu merancang je.. yg lbiz tu ke berserah je pada ALLAH oke..


(!!!!!!!!!!)::
.masing2 ada sejarah hitam... tiada manusia dimuka bumi ini PERFECT.. jika dah tahu smua manusia x PERFECT.. jgn cri slah orang je.. DUDUK DEPAN CERMIN tgok WAJAH SENDIRI.. 


MENYESAL!!!
itu je mampu aku katakan.. dulu NAZIRAH.. skunk ANDA plak,. memg hukum KARMA...

Wednesday, December 12, 2012

stress(PeninG)


Stress btol arini..Face-tO-Face dgn first ASS Manager aniem.. sbb kes suka perli crew baik cam aku.. hahah(baik ke??) serius aku x pnh nk marah orang lain, mcm mna aku terlpas ckp kat kak aniem.. aku still ley hormat dye.. tpi dye yg wat aku x hormat dye.. aku pn x tau, sjak bla aku ni jnis pemarah.. dye x puas aty dgn aku sbb update maki hamun dye dlm Fb.. msalah skunk dye yg cri msalah dgn aku.. spe sruh perli2 bg smpai aku trsa.... dye memg cri point nk cri salah aku.. tpi Nsib baik dpt Stor Manager yg memahami crew mcm aku ni.. kak Suhaida yg kcik molek.. sumpah smpai skunk kpala aku pening sbb tggi suara dgn dye.. smua customer pndang kowt time tu.. aku pn x pdang2 spe time tu. aku luah je pe yg aku rsa,. nmpk sngt dye yg salah.. sbb dye snyap tnpa kata2... my parent zack x ajar kurang ajar dgn orng lbiz tua. tpi zack akan kurang ajar dgn orng yg kurng ajar dgn zack.. mrah2 zack dgn dye td still ley pngil dye akk.. wlaupn dah cam2 yg zack mencarut dpan mka dye... crew lain mampu snyap je time tu.. 
     Tpi yg klakar nya.. slalu nya face-To-Face ni akn brakhir dgn bersalam dan mnx maaf.. aku pn x nk bnda ni berlarutan.. ckup laa smpai ni je.. wlaupn dlm aty msih ad scebis kmrahan kat dye.. aku kna blajar brsabar.. aku kna ikut contoh kak suhaida yg brsbar dgn pekerja2 dye.. sbagai bos dye pndai ambil aty2 pekerje dye.. wlaupn dye slalu bahan orang smpai ad crew x ley trima bahan dye.. nsib baik aku ley sekepala dgn nya.. hehe... smoga aku kuat hadapi smua ni.. sblom aku jadi bos dan ada business sndiri.. 

HIDUP KENA SELALU SENYUM, 
BARU HIDUP AMAN DAMAI... ^_^

Tuesday, December 11, 2012

Silent Stalker ^_^


Ni adik kte dri alor star Kedah.. x sangka dalam senyap dye stalker BLOG zack.. pe2 pn thank sbb slalu ambil perkembangan zack... zack x fhm laa pe msuk dik (X DAPAT PIN BLOG KE SB) pe mksud nya dik?? maaf lah abg ni x ad lah pandai sangat bab blog ni.. ni pn blog tuk lpas kan apa yg rsa dalam hati ni.. ^_^

=maaf sbb ambil header dik tanpa kbenaran... harap2 adik x marah lah ye.. ^_^

insyallah abg akn ingt pesanan adik kat abg... doa2 kn slalu kbhagian abg didunia dan akhirat k..
pe2 pn chaiyok2... ^_^

^_^ ^_6 ^_8 ^_#